انواع چراغ های ماشین و کاربردهای آنها

انواع چراغ های ماشین

سیستم روشنایی برای عملکرد صحیح خودرو بسیار مهم است. اگرچه ممکن است این ویژگی یک خودرو چندان جدی گرفته نشود، اما باید به طور کامل اهمیت انواع چراغ های ماشین را درک کرد، چه در مواردی مانند بهبود میدان دید راننده یا علامت دادن به سایر وسایل نقلیه. امروزه خودروها به انواع مختلفی از چراغ ها مجهز شده اند که ممکن است برخی از رانندگان با استفاده از هر یک از آنها آشنایی کامل نداشته باشند. به همین دلیل باید در مورد چراغ های مختلف خودرو و زمان استفاده از آنها بیشتر بدانیم. در این مقاله می خواهیم راهنمای مفیدی در مورد آموزش چراغ های ماشین و هر آنچه که باید در مورد چراغ خودرو بدانید را ارائه کنیم.

چراغ های جانبی جلو و عقب ماشین

سیستم روشنایی هر وسیله نقلیه مجموعه ای از چراغ ها و لامپ هایی است که برای روشنایی، ارتباط با وسایل نقلیه اطراف و حفظ ایمنی مسافران استفاده می شود. لازم به ذکر است که اهمیت عملکرد صحیح سیستم روشنایی فراتر از روشن کردن جاده جلوتر از راننده است و به طور مستقیم با ایمنی مسافر، قوانین راهنمایی و رانندگی و نگهداری وسایل نقلیه مرتبط است. انواع چراغ های ماشین آیین نامه مخصوص به خود را دارد که باید در مورد آن بدانید.

  1. بهبود دید: چراغ های جلوی خودرو نقش کلیدی در تامین نور کافی برای راننده در شرایط خاص، مانند شب یا در شرایط نامساعد جوی دارند. بنابراین اهمیت عملکرد صحیح آنها برای جلوگیری از حوادث احتمالی بسیار زیاد است.
  2. ارتباط با دیگران و سیگنال دهی: دانستن چراغ های مختلف خودرو برای هر راننده مهم است. با این چراغ ها می توانید پیام های مختلفی را به اطرافیان خود منتقل کنید. همچنین برخی قوانین راهنمایی و رانندگی ایجاب می کند که از این چراغ ها به درستی و با رعایت اصول استفاده شود.
  3. تعمیر و نگهداری خودرو: داشتن دانش کافی در مورد تجهیزات روشنایی خودرو به راننده کمک می کند تا به طور سیستماتیک مشکلات احتمالی را شناسایی کرده و با رفع آنها از ایمنی خودرو و سرنشینان آن اطمینان حاصل کند.

چراغ های خودرو چه استفاده هایی دارند

در اکثر کشورها مفهوم چراغ های ماشین و نحوه استفاده از آنها بخشی از آزمون رانندگی است. متأسفانه بسیاری از رانندگان پس از قبولی در امتحان این موارد را فراموش می کنند و در نتیجه نه تنها جان خود، بلکه جان سایر رانندگان را نیز به خطر می اندازند.

انواع مختلف چراغ خودرو دارای عملکردهای خاصی برای کمک یا هشدار به سایر رانندگان هستند. عدم استفاده از این چراغ ها یا حتی استفاده نادرست از آنها می تواند منجر به تصادف شود. بنابراین بسیار مهم است که بدانیم این چراغ ها برای چیست و در چه شرایطی باید از آنها استفاده کنیم.

📢 فروش لوازم یدکی با بهترین قیمت ۰۲۱۳۳۹۱۹۸۰۴ 📢

خرید لوازم یدکی چانگان

انواع چراغ های جلو ماشین

چراغ های جلو را می توان مهم ترین انواع چراغ های ماشین دانست. وظیفه این چراغ ها روشن کردن مسیر جلوی خودرو است تا راننده دید کافی و مناسبی داشته باشد و خودروهای اطراف را از حضور خود مطلع کند. لامپ های استفاده شده در این چراغ ها به سه دسته کلی لامپ های هالوژن، ال ای دی و زنون تقسیم می شوند که هر کدام دارای میزان روشنایی و طول عمر خاصی هستند. چراغ های جلو عمدتاً در شب، هنگام غروب و گرگ و میش که نور کمی وجود دارد و در شرایط آب و هوایی خاص مانند باران، برف و مه استفاده می شود. چراغ های جلو مانند چراغ جلو برلیانس از دو قسمت تشکیل شده است. نور پایین و نور بالا که هر کدام در شرایط خاص خود استفاده می شوند.

چراغ های جلو در هنگام رانندگی با زاویه کمی رو به پایین می تابد و در بیشتر مواقع باید از این چراغ برای روشنایی جاده استفاده کرد. کلیدی که برای روشن کردن این چراغ ها استفاده می شود معمولاً بین دکمه های روی داشبورد یا روی کلید چراغ قرار دارد.

زمانی که دید راننده در جاده به هر دلیلی ضعیف است باید از این چراغ استفاده کنید. اگر می خواهید خودتان این زمان را تخمین بزنید، در نظر داشته باشید که هر زمان که دید شما کمتر از 100 متر در شب یا در هوای بد بود، باید این چراغ ها را روشن کنید. نورهای پایین به گونه ای طراحی شده اند که مانع دید راننده از خودروی جلویی نشوند. برای خرید چراغ جلو h30 cross می توانید با همکارن ما در ارتباط باشید.

این چراغ ها پرنورترین چراغ های خودرو هستند. نورهای بالا کمی بالاتر از نورهای پایین قرار دارند که در قسمت قبل توضیح دادیم. این چراغ ها باید در شرایطی مانند رانندگی در جاده های متروکه خارج از شهر که نور محیطی بسیار ضعیف است استفاده شود. کلید این چراغ ها عموماً نزدیک کلید کم نور قرار دارد و ممکن است در برخی خودروها جدا باشد.برای تهیه انواع چراغ های ماشین چینی میتونید با یدک تودی تماس حاصل نمایید.

انواع چراغ های جلو ماشین

چراغ های مه شکن

چراغ های مه شکن در شرایط آب و هوایی مه آلود و مه آلود استفاده می شوند زیرا مه می تواند باعث انعکاس نور چراغ های جلو شود. این چراغ ها معمولا هم در جلو و هم در عقب خودرو قرار می گیرند. برخی از مدل های خودرو فقط دارای چراغ مه شکن جلو یا عقب هستند. در برخی خودروها ابتدا باید قبل از روشن کردن مه شکن، چراغ های جلو را روشن کنید.در برخی دیگر، برای روشن شدن چراغ های مه شکن باید کلیدی را فشار دهید.

چراغ راهنما

چراغ های راهنما در تمام گوشه های خودرو و در برخی موارد حتی روی آینه های جانبی قرار دارند. چراغ های زرد چشمک زن که روشن و خاموش می شوند را چراغ راهنمایی می گویند. این چراغ ها برای اطلاع دیگران از قصد راننده برای تغییر جهت یا چرخش در جهت دیگر استفاده می شود.

اگر در آزمون رانندگی شرکت کرده اید، باید بدانید چه زمانی از چراغ راهنما استفاده کنید. زمانی که می خواهیم در جهتی بپیچیم از چراغ راهنما استفاده می کنیم. سبقت گرفتن، تغییر جهت در بزرگراه یا خیابان و ورود و خروج از پارکینگ از دیگر مواردی است که باید از چراغ راهنما استفاده کنید. باید مراقب باشید که چراغ راهنما را خیلی زود یا خیلی دیر روشن نکنید.چراغ راهنما یکی از انواع چراغ های ماشین است که در یدک تودی موجود است.

چراغ عقب و ترمز

چراغ های عقب به طور کلی قرمز رنگ هستند و در قسمت عقب خودرو قرار دارند. این چراغ ها همزمان با چراغ های جلو روشن و خاموش می شوند. بنابراین، اگر چراغ های جلو را به صورت دستی یا خودکار روشن کنید، چراغ های عقب نیز روشن می شوند.

چراغ های ترمز نیز قرمز هستند و در نزدیکی چراغ های عقب قرار دارند. این چراغ ها که با فشار دادن پدال ترمز روشن می شوند، به رانندگان پشت سر نشان می دهند که سرعت شما کم شده یا ترمز کرده اید.

این چراغ ها باید همیشه تمیز و سالم باشند. برای کاهش خطر تصادفات و حوادث بهتر است به طور دوره ای سلامت و عملکرد صحیح آنها را بررسی کنید. این چراغ ها در بازرسی خودرو نیز توسط پلیس بررسی می شود و در صورت عدم موفقیت با موارد زیر مواجه می شوید:

  • هشدار شفاهی
  • جریمه
  • در صورت تکرار، وسیله نقلیه توقیف خواهد شد.
  • عدم دریافت معاینه فنی

چراغ دنده عقب

این چراغ ها که از انواع چراغ های ماشین هستند در محفظه چراغ عقب تعبیه شده اند، زمانی روشن می شوند که خودرو در دنده عقب باشد. در اکثر خودروها این چراغ به رنگ سفید است و هدف آن اطلاع رسانی به افراد پشت خودرو از دنده عقب و همچنین روشن کردن مسیر پشت سر راننده است. در برخی خودروها چراغ دنده عقب در هر دو محفظه چراغ عقب و در برخی فقط در یک طرف قرار دارد. به طور کلی در کشورهایی مانند ایران که راننده و فرمان در سمت چپ خودرو قرار دارند و خودروها دارای فرمان چپ هستند، قوانین کلی لوازم یدکی به شرح زیر است:

  • قسمت های سمت راست: قسمت های سمت راست همان قسمت های سمت شاگرد هستند
  • پنل های سمت چپ: پنل های سمت چپ همان پنل های سمت راننده است.

چراغ خطر

چراغ های خطر در واقع همان چراغ های نشانگر هستند که در اطراف خودرو قرار می گیرند و به طور همزمان روشن و خاموش می شوند. این چراغ ها برای نشان دادن حضور شما یا هشدار دادن به سایر رانندگان در مورد خطرات یا موانع در جاده استفاده می شود. همه چراغ های خطر با هم روشن می شوند و چشمک می زنند. دکمه اضطراری معمولاً به شکل مثلثی در نقطه ای از کنترل پنل مانند چراغ خطر عقب برلیانس قرار دارد.

هنگامی که در خیابان یا جاده هستید و به هر دلیلی ماشین شما حرکت نمی کند، ما از چراغ های خطر مانند چراغ خطر عقب چانگان برای اطلاع سایر رانندگان استفاده می کنیم.

توقف یا هشدار شما ممکن است به دلایل مختلفی باشد: تصادف، خرابی ماشین یا برخورد با مانع در جاده.

برای خرید چراغ خطر عقب h30 cross میتوانید با یدک تودی تماس حاصل نمایید.

چراغ های جانبی ماشین

چراغ های جانبی یا چراغ های پارکینگ در محفظه چراغ جلوی خودرو در گوشه آن قرار دارند. این چراغ ها به روشنایی چراغ های اصلی نیستند و راننده در زمانی که هوا خیلی تاریک نیست از این چراغ استفاده می کند اما می خواهد ماشین هایی که در ترافیک هستند او را ببینند.

کلید روشن کردن این چراغ معمولاً در کنار چراغ راهنما روی داشبورد قرار دارد.

اگر محدودیت سرعت در جاده 30 کیلومتر در ساعت یا کمتر باشد، مجبور نیستید از این چراغ ها استفاده کنید مگر اینکه:

  • جای شما باید خلوت باشد.
  • اگر در مسیر خود با ترافیک مواجه شدید، نزدیک به تقاطع و حداقل 10 متر از تقاطع فاصله بگیرید.

اگر به هر دلیل اجتناب ناپذیر مجبور شدید ماشین خود را در جاده در شرایط مه پارک کنید، باید چراغ های پارکینگ خود را روشن کنید.

انواع لامپ ماشین

جای تعجب نیست که با تغییر و به روز رسانی خودروها، لامپ های جلو نیز بسیار تغییر کرده اند. تولیدکنندگان عموماً محصولات خود را بر اساس اثرات زیست محیطی و مصرف انرژی تغییر می دهند. امروزه لامپ های چراغ خودرو در این مدل ها دیده می شود:

  • هالوژن ها
  • ال ای دی
  • زنون

چراغ های هالوژن

لامپ های هالوژن محبوب ترین نوع لامپ هستند. این چراغ ها از مخلوطی از گازها، معمولا نیتروژن و آرگون، و رشته ای از تنگستن (نوعی کروم) در داخل یک حباب شیشه ای تشکیل شده است.

هنگامی که این رشته های فلزی گرم می شوند، نور تولید می شود. این چراغ ها گران نیستند و به راحتی قابل تعویض هستند. اما در سال های اخیر چندان محبوب نبوده اند.

یک لامپ هالوژن استاندارد 1300 لومن (یک واحد اندازه گیری برای خروجی نور) تولید می کند که سطح روشنایی مناسبی است، اما روشنایی آن نسبت به سایر گزینه ها کمتر است.لامپ های هالوژن طول عمر کمتری نسبت به سایر لامپ ها دارند، بین 5000 تا 10000 ساعت. پس از این مدت آنها باید تعویض شوند.

گرمای غیر قابل استفاده و غیر ضروری این لامپ ها بسیار بی فایده است و جاده ها را به اندازه لازم روشن نمی کند.

انواع لامپ ماشین

چراغ های LED

چراغ های LED از سیستم روشنایی دو الکترودی پیروی می کنند و در حال حاضر کم مصرف ترین سیستم روشنایی هستند. این چراغ ها 250 برابر سریعتر از چراغ های هالوژن می درخشند و سیستم روشنایی خوبی برای چراغ های عقب و چراغ های راهنما هستند. طول عمر این لامپ ها بسیار بیشتر از لامپ های هالوژن و زنون است و تقریباً 25000 ساعت طول می کشد.

منبع نور ثابت این چراغ ها کوچک است و می توان آن ها را به روش های مختلف طراحی کرد که این آزادی عمل به تولیدکنندگان برای طراحی مدل های مختلف داده است. این چراغ‌های جهت‌دار از لامپ‌های هالوژنی با وات یکسان روشن‌تر هستند.

چراغ‌های ال‌ای‌دی با عبور جریان الکتریکی مقدار کمی گرما تولید می‌کنند و برای جلوگیری از آسیب به کابل‌های مجاور به سیستم خنک‌کننده نیاز دارند. این سیستم های خنک کننده در موتور خودرو قرار دارند. لامپ های ال ای دی گران تر از لامپ های هالوژن هستند.

چراغ های زنون HID

HID مخفف است که به این صورت ترجمه می شود: تخلیه با شدت بالا. ساختار اصلی چراغ های HID لامپ های زنون هستند. این لامپ ها با حرارت دادن گازها و برخی فلزات نور سفید یا آبی روشن تولید می کنند.

چراغ های زنون یا HID در جاده ها بسیار قابل مشاهده هستند، اما به دلایلی استانداردهای صنعت انواع چراغ های ماشین را برآورده نمی کنند. یکی از این دلایل هزینه های لازم برای تولید فلزی است که این لامپ ها نیاز دارند و دلیل دیگر خیره شدن این لامپ ها است که می تواند برای سایر رانندگان آزار دهنده باشد. یکی دیگر از دلایلی که مخالفان این لامپ ها به آن اشاره می کنند، مدت زمان لازم برای رسیدن به روشنایی بالا با لامپ های زنون است.

چگونه چراغ ماشین را روشن کنیم

برای روشن کردن چراغ های خودرو به طور کلی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. سوئیچ استارت را در حالت روشن قرار دهید: ابتدا باید سوئیچ خودرو را در حالت روشن یا استارت قرار دهید. می توانید بدون روشن کردن موتور چراغ ها را روشن کنید. برخی از خودروها برای روشن کردن چراغ‌ها نیازی به زدن سوئیچ ندارند.
  2. کلید چراغ جلو را پیدا کنید: اکثر خودروها دارای یک کلید یا دکمه چرخشی در سمت چپ فرمان هستند که چراغ های جلو را کنترل می کند.
  3. روشن کردن چراغ های کوچک (پارکینگ): با چرخاندن پله اول کلید یا کشیدن اهرم مربوطه، چراغ های کمرو یا پارکی روشن می شوند. این چراغ ها در شرایطی که نور کم مورد نیاز است استفاده می شود.
  4. روشن کردن چراغ های جلو (کم نور): برای روشن کردن چراغ های خودرو، کلید را به حالت دیگر بچرخانید یا اهرم را بیشتر بکشید. این چراغ برای رانندگی در شب یا در شرایط کم نور استفاده می شود.
  5. روشن کردن نور بالا: برای روشن کردن نور بالا باید اهرم کنترل نور را به جلو فشار دهید یا از کلید مخصوص روی اهرم استفاده کنید. نور بالا برای جاده های تاریک و بدون ترافیک مناسب است.
  6. استفاده از چراغ های مه شکن: اگر به چراغ های مه شکن نیاز دارید، معمولا یک کلید جداگانه برای آن ها در نظر گرفته شده است که می توانید با فشار دادن یا چرخاندن آن ها روشن شوند. از این چراغ ها برای دید بهتر در مه و شرایط نامساعد جوی استفاده می شود.

هنگام رانندگی در شرایط مختلف حتما از چراغ های صحیح استفاده کنید تا ایمنی خود و سایر رانندگان را تضمین کنید.

انواع چراغ های هشدار ماشین

رنگ چراغ های هشدار پشت داشبورد خودرو در بسیاری از کشورها مطابق با استانداردهای جهانی مشخص شده است. در بیشتر موارد، رنگ‌هایی که برای چراغ‌های هشدار پشت داشبورد خودرو استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • قرمز: چراغ هشدار قرمز در پشت داشبورد به این معنی است که برای تعمیرات فوری خودرو باید به مکانیک مراجعه کنید.
  • زرد: چراغ اخطار زرد رنگ پشت گیج برای هشدار به رانندگان در مورد نیاز به تعمیر یا تعویض قطعه است و باید در اسرع وقت بررسی شود.
  • سبز: چراغ هشدار سبز رنگ پشت داشبورد معمولاً به عنوان چراغ پاسخ فوری به فعال شدن سیستم خودرو استفاده می شود.

توجه به این نکته ضروری است که استفاده از رنگ های مختلف برای چراغ هشدار پشت داشبورد خودرو ممکن است در برخی کشورها و قوانین محلی متفاوت باشد. همچنین توصیه می شود در خصوص استفاده از چراغ های هشدار در پشت داشبورد خودرو همواره به قوانین و مقررات محلی توجه داشته باشید.برای تهیه انواع انواع چراغ های هشدار ماشین میتوانید به سایت یدک تودی مراجعه نمایید.

انواع چراغ چک های ماشین

چراغ‌های چک به چراغ‌هایی گفته می‌شود که در پشت داشبورد خودرو قرار دارند و راننده را از مشکلات آگاه می‌کنند. با شناخت انواع چراغ های چک خودرو و انواع اخطار آنها می توانید اطلاعات خوبی از وضعیت خودروی خود پیدا کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.چراغ های چک خودرو روی تابلوی ابزار و اطراف سرعت سنج قرار دارند و فقط در زمان های خاصی روشن می شوند. این چراغ ها وضعیت کار قسمت خاصی از خودرو را نشان می دهند. وقتی ماشین روشن می شود، همه چراغ های چک روشن می شوند. این بدان معناست که سیستم های مختلف در خودرو آماده حرکت هستند. چراغ ها نیز پس از روشن شدن باید خاموش شوند. حال اگر قسمتی از خودرو مشکل داشته باشد چراغ چک موتور مربوطه روشن می ماند. در این شرایط بسته به نوع چراغ کنترلی باید مشکل بررسی و حل شود.

نتیجه گیری

در پایان باز هم می توان تاکید کرد که نباید به سیستم روشنایی خودرو تنها به عنوان یک تجهیزات اضافی نگاه کرد. در عوض، وجود و عملکرد صحیح انواع چراغ های ماشین نقش کلیدی در هدایت راننده، ایمنی وسیله نقلیه و سرنشینان و ارتباط با سایر رانندگان و عابران پیاده دارد. بنابراین آگاهی کلی از انواع چراغ ها و زمان و نحوه استفاده صحیح از آنها برای هر راننده ای ضروری است. همچنین توصیه می شود به طور دوره ای تمام چراغ های خودروی خود را بررسی کنید تا از سالم بودن و درست کارکردن آنها مطمئن شوید. اگر خودروی چینی دارید می توانید انواع لوازم یدکی خودروهای چینی را خریداری کنید. همچنین چراغ خطر عقب آریو و سایر چراغ های دیگر نیز در مجموعه ما موجود است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *